Strona główna Aktualności Oświadczenie dotyczące artykułu „MSW wie wszystko o samochodach. Tylko nie o tych co trzeba” (DGP 25.11.2013)
Oświadczenie dotyczące artykułu „MSW wie wszystko o samochodach. Tylko nie o tych co trzeba” (DGP 25.11.2013) Drukuj

Stwierdzenie zamieszczone w artykule redaktora Tomasza Żółciaka pt. „MSW wie wszystko o samochodach. Tylko nie o tych co trzeba” (DGP 25.11.2013) o następującej treści:

„Eksperci przyznają, że przekręcanie liczników jest prawdziwą plagą. W proceder nierzadko zamieszani są pracownicy stacji kontroli pojazdów, którzy przymykają oko na takie rzeczy albo wręcz zaświadczają o pozytywnym wyniku przeglądu, nie widząc nawet samochodu na oczy. Zjawisko ma na tyle powszechny charakter, że nosi nazwę turystyki przeglądowej.” – nie zostało użyte przez Prezesa Zarządu PISKP dr. inż. Leszka Turka. Przywołany fragment został umieszczony przez autora artykułu pomiędzy autoryzowanymi częściami wywiadu z prezesem PISKP.

Ostatnia aktualizacja: piątek, 29 listopada 2013 14:57